nwindows7

Windows 7 "Hizmetler" Konfigürasyonu


Windows 7'de Hizmetler iyileştirilmiş olsa da Windows'un hitap ettiği kullanıcı çeşitliliği çok fazla olduğu için çoğu kullanıcı için gereksiz olan servisler sistem ile birlikte varsayılan olarak etkin gelmektedir. Oysa bunları optimize ederek sistem performansınızı arttırabilirsiniz.




NOTLAR:




  • Bu eğitim size Windows 7'de servisleri nasıl konfigüre edeceğinizi göstermeyi hedeflemektedir.
  • İhtiyacınız olan bir servisi kapatmanın bilgisayarınızın yavaşlamasına neden olacağını unutmayınız.Buyüzden emin olmadıkça bir servisi devre dışı bırakmanız önerilmez.
  • Asla "msconfig" komutuyla servisler üzerinde değişiklik yapmayın.
  • Bir servis üzerinde değişiklik yaptığınızda bunun bütün kullanıcılar üzerinde geçerli olacağını unutmayın
  • Aşağıda verdiğim servis listesi Windows 7 için standart servis listesidir.Bunun dışında bir şey varsa harici bir uygulama,sürücü vs.dir.Ne olduğundan emin değilseniz üzerinde değişiklik yapmayın.





TABLO HAKKINDA AÇIKLAMALAR



Tablonun ortasında yer alan "Varsayılan" yapılandırma ayarları sahip olduğunuz Windows 7 sürümünün normalde ilk kurulumda sahip olduğu ayarları göstermektedir.

Sağ tarafta yer alan "Güvenli", "Optimize edilmiş" ve "Dikkat!" şeklinde adlandırdığım yapılandırma ayarları sizin yapabileceğiniz değişiklikleri göstermektedir.

  • "Güvenli yapılandırma:" 
Bu yapılandırma kullanıcıların %95 inin ya hiç kullanmadığı yada çok nadiren kullandığı 19 servis üzerinde değişiklik  yapmaktadır. Başlangıç olarak bu kullanılmalı.

  • "Optimize edilmiş:"

 Bu  yapılandırma dosya ve yazıcı paylaşımı gibi bazı özellikleri ve kablosuz internetle ilgili bazı kullanılmayan ayarları değiştirmektedir.Toplam 57 servisin çalışma şekline müdahale edeceksiniz.Ayrıca Windows Defender ve Windows Firewall üzerinde değişiklikler yapmaktadır.

  • "Dikkat !: "
Bu yapılandırma internete bağlanmayan bilgisayarlar içindir.
Eğer internete bağlanıyorsanız veya bir notebook kullanıyorsanız uygulamayınız.
Yazıcı ve Media Center kullanıyorsanız uygulamayın.
Bir ağ alanında iseniz uygulamayın.
Bu yapılandırma internete bağlanan veya bir ağ alanında bulunan bilgisayarlar için güvenlik riskleri içerir.


Ayrıca bakınız:  Window Vista Sp2 Hizmetler konfigürasyonu














































1- Başlat'ı tıklatın, Aramaya Başla kutusunu tıklatın, services.msc yazın ve ardından ENTER tuşuna basın.


2- Her ihtimale karşı varolan ayarların bir listesini verin ve kaydedin. Bu işlemi gerçekleştirmek için, Hizmetler'i sağ tıklatın, Liste Ver'i tıklatın ve ayarlar listesini kaydedin.


3- Ayrıntılar bölmesinde, yapılandırmak istediğiniz hizmeti sağ tıklatın ve sonra Özellikler'i tıklatın.


4Genel sekmesinde, Başlangıç türü alanından Otomatik'i, El İle'yi, Devre Dışı'nı veya Otomatik (Gecikmeli Başlatma)'yı tıklatın.





  • Ayrıca sc config komutunu kullanarak da hizmetleri yönetebilirsiniz. Mevcut seçenekler hakkında daha fazla bilgi için, bir komut istemi açın ve sc config /? yazın. Komut satırı seçeneklerinin ayrıntılı açıklamaları ve örnekleri için TechNet e bakabilirsiniz.
  • Bir hizmeti etkinleştirir veya devre dışı bırakırsanız ve bilgisayarı başlatırken bir sorunla karşılaşırsanız, bilgisayarınızı Güvenli Mod'da başlatabilirsiniz. Güvenli Mod'da, işletim sisteminin başlatılması için gerekli olan temel hizmetler, hizmet ayarlarına yapılan değişikliklere bakılmaksızın varsayılan düzende başlatılır. Bilgisayar Güvenli Mod'dayken, hizmet yapılandırmasını değiştirebilir veya varsayılan yapılandırmayı geri yükleyebilirsiniz.

Tabloya ulaşmak için resme tıklayın...


Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item