nwindows7

Windows 7 : Windows Başlangıç Sesini Değiştirmek

         Güncelleme (9 Ağu 2013): Bu yazıyı bildiğiniz gibi çok uzun zaman önce yazdım. İlk yayınlanan hali oldukça emek istiyordu ve hata yapmaya müsaitti. Bunu zaten alttaki yormlardan da anlayabilirsiniz.

        Bu yüzden aynı işi yapabilen 3. parti bir uygulama bulunca yazıya 1. yöntemi de ekledim.      

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o

Bu yazıda size Windows başlangıç sesini nasıl kişiselleştirebileceğinizi anlatacağım. Oturum Açma sesi ile karıştırmayın, o çok daha basit bir şekilde Windows arayüzünden değiştirilebilir. (Bunun için Bknz: Windows Seslerini Özelleştirmek)
Bu işlemi yapabilmek için yönetici olarak oturum açmanız gerekiyor.




I. ve Kolay Yol:  
"Startup Sound Changer" programını kullanarak;


1.1- Buradan Startup Sound Changer'ı indirin.


1.2- Program kurulum istemiyor. İndirdiğiniz sıkıştırılmış dosyayı açmanız ve çift tıklatıp çalıştırmanız yeterli...





1.3- Programın arayüzü son derece basit;


  • Play: Geçerli Windows başlangıç sesini çalmanızı sağlıyor.
  • Restore: Daha önceden değişiklik yaptıysanız orjinal Windows başlangıç sesine dönmenizi sağlıyor.
  • Replace: Başlangıç sesini değiştirmenizi sağlıyor. Bunun için; 




                a-) Replace butonuna tıklatın.


                b-) Açılan Gözat penceresinin yardımıyla kullanmak istediğiniz ses dosyasını gösterin.





Burada kullanacağınız ses dosyasının .waw formatında olması şarttır. Eğer kullanmak istediğiniz ses dosyası .mp3 formatında ise bunları prgram kurmadan online olarak dönüşterebileceğiniz pek çok site mevcut. Bunlara Google'da mp3 to wav online converter araması yaparak ulaşabilirsiniz.



                c-) Kullandığınız ses dosyası çalınmaya başlayacak. Bitince programı kapatın. Hepsi bu!
                    Altta makalenin uygulanışını seyredebilirsiniz;








II. ve Zor Yol: 
Elle


I. AŞAMA


2.1- İlk iş olarak eğer sisteminizde kurulu değil ise buradan   Resource Hacker 3.5.2 Beta versiyonunu indirin ve kurun. (Orjinal kaynak http://www.angusj.com/resourcehacker/ ancak link verdiğimde bir şekilde reklam bağlantılarına yönleniyor. Adresi kopyalayıp tarayıcınızın adres satırına yapıştırıp öyle kullanın lütfen... Cümlenin başındaki bağlantı ise Softpedia'ya dilerseniz oradan da indirebilirsiniz.)







2.2- Resource Hacker'ı yönetici olarak çalıştırın.






2.3- Şimdi Windows Gezginini kullanarak C:\Windows\System32\imageres.dll adresine gidin ve  imageres.dll dosyasını kopyalayıp Masaüstüne yapıştırın.




2.4- Tekrar Resource Hacker'a dönün ve File/Open yolunu izleyerek 3.adımda Masaüstüne kaydettiğimiz imageres.dll dosyasını bulun ve açın.






2.5-    Açılan pencerede WAVE / 5080 / 1033 yolunu izleyin ve 1033'e sağ tıklayıp Replace Resource... seçeneğine tıklayın.





2.6-  Açılan yeni pencerede Open file with new resource butonuna tıklayın.






2.7-  Açılan Gözat penceresinde atamak istediğiniz ses dosyasını gösterin.


Atamak istediğiniz ses dosyası Wav formatında olmalı. Ayrıca nerede ise orada kalmalı. Yani taşımayacağınız bir lokasyonda bırakın. Çünkü eğer taşır yada silerseniz artık Windows Başlangıç Sesi çalmayacaktır. Bunun dışında ses dosyasında Windows güvenlik engellemesi olup olmadığını kontrol edin. Varsa kaldırın. Sağ tık/Özellikler/Engellemeyi kaldır 

Dilediğiniz mp3 dosyasını .wav formatına çevirebilirsiniz. Bunun için kullanabileceğiniz pek çok ufak aracı yapacağınız convert mp3 to wav araması ile kolayca bulabilirsiniz. Bu aynı zamanda dilediğiniz bir konuşmayı -şaka amaçlıWindows Başlangıç Sesi olarak atayabileceğiniz anlamına geliyor.





2.8-  Resimde kare içine aldığım değerleri girin ve Replace... butonuna basın.





2.9- File/Save yolunu izleyerek yaptığınız değişikliği kaydedin.






2.10- Play WAVE tuşuna basarak işlemin doğru gerçekleşip gerçekleşmediğini kontrol edebilirsiniz. (5. adımın altındaki resim)


2.11- Resource Hacker'in orjinal imageres.dll dosyasının yedeğini Masaüstünde oluşturduğunu göreceksiniz. (imageres_original.dll)  Bunu sağlam bir yere taşıyın. Bu sizin ileride orjinal haline dönmek isterseniz veya bir sorun çıkarsa kullanacağınız yedek. Üzerinde değişiklik yaptığınız imageres.dll ise olduğu yerde (Masaüstü) kalsın.


2.12- Windows Başlangıç Sesi'nin aktif olduğundan emin olun. (Burada Windows Başlangıç Sesi'ni açmak/kapatmak için; başlığı) 



II. AŞAMA 


2.13- Windows Sistem Kurtarma Seçenekleri menüsünü açın.


2.14- Komut İstemi'ni açın.






2.15-  Komut istemcisinde

COPY /V /Y "C:\Users\Nonpasaran\Desktop\imageres.dll" "C:\Windows\System32"

komutunu girin ve Enter'a basın. Boşluklara dikkat!


Eğer Masaüstünüz farklı bir yerde ise ilk C: yerine o lokasyonu, eğer sisteminiz C dışında bir yerde kurulu ise 2. C: yerine o lokasyonu yazacaksınız. (Bende Sistem C'de kurulu, Kullanıcı profilim D'de olduğundan Masüstüm D'de. Ekran alıntıları sizi yanıltmasın) Kafanız karışmasın kullanıcıların %99.9'unda yukarıdaki kod aynen geçerlidir. Sonuçta yaptığınız şey komut istemcisine Masaüstümdeki imageres.dll dosyasını al System32 klasörüne yapıştır demek.


2.16-  1 dosya kopyalandı onayını aldıktan sonra Yeniden Başlat butonuna basın.






2.17- Bilgisayarınız yeniden başlayacak ve atadığınız sesin çaldığını duyacaksınız.



GERİ DÖNÜŞ;


  • 2.11. adımda bahsettiğim imageres_original.dll dosyasını imageres.dll olarak yeniden adlandırın.
  • 2.13....2.17 adımlarını tekrar uygulayın.
  • Veya  sfc /scannow komutunu kullanarak sistem dosyalarının onarılmasını sağlayın. Ancak bu işlem hem uzun sürer hemde daha evvel sistem dosyaları üzerinde başka  kişiselleştirmeler yaptıysanız onları da sıfırlar. Bilginize...


Bu kadar :D

Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item