nwindows7

Windows 7 Kurulu Bir Sabit Diski Başka Bir Bilgisayarda Kullanmak


          Senaryo 1: Yeni bir Notebook aldınız ve eski bilgisayarınızdaki sabit diski buna takarak hiç işletim sistemiydi, programdı kurmakla uğraşmadan kullanmaya devam etmek istiyorsunuz. Ama 2 bilgisayarın donanımı birbirinden tamamen farklı?

          Senaryo 2: Yeni bir sistem topladınız ama sabit diskinizi değiştirmeyi düşünmüyorsunuz ve işletim sistemiydi, programdı kurmakla uğraşmadan kullanmaya devam etmek istiyorsunuz. Ancak eski bilgisayarınız ile yeni topladığınız sistemin donanımı birbirinden tamamen farklı?

         Senaryo 3: Masaüstü bilgisayarınızda majör donanım değişiklikleri yapacaksınız ama Windows'un açılmamasından korkuyorsunuz yada açılmıyor...


1- Başlat Menüsü arama satırına %windir%\System32\Sysprep\Sysprep.exe yazın ve ardından yönetici olarak çalıştırın.




2- Açılan Sistem Hazırlama Aracı penceresindeki seçenekleri alttaki resimdeki gibi ayarlayın. (Genelleştir seçeneğini işaretlemeyi unutmayın)





3- Sistem Hazırlama Aracı kurulu Windows'u genelleştirmeye başlayacak. Bu sırada hiçbir program çalıştırmayın ve hiçbirşey yapmadan işlemin bitmesini ve bilgisayarın kapanmasını bekleyin.


4- Masaüstü bilgisayar kullanıyorsanız bilgisayara gelen bütün gücü kapatın. Eğer Notebook kullanıyorsanız adaptör bağlantısını kesip pili çıkarın.


5- Eğer donanım değiştirecekseniz  (Anakart, CPU, GPU vs.)  değiştirin ve ardından bilgisayarı başlatın. Ardından 7 adıma geçin.


6- Eğer diski başka bilgisayara takacaksanız diski sökün ve diğer bilgisayara takıp bilgisayarı başlatın.


7- Windows'un sanki yeniden kuruluyormuş gibi davrandığını ve önce sürücüleri yükleyip sonra Kayıt Defterini yeniden oluşturduğunu göreceksiniz. Bu normal.





8- Ardından sıfır kullanım yapıyormuş gibi bütün ayarları tekrar girmeniz gerekecek. (Dil, Klavye vs.) Takılırsanız Windows 7 : Temiz Kurulum (Format) yazımdan yararlanabilirsiniz.


9- Ancak Kullanıcı adı ve Parola belirlediğiniz aşamada (Windows 7 : Temiz Kurulum (Format) yazımda 8. adım) halen kullandığınız hesap mevcut olduğu için aynı isimle bir kullanıcı oluşturamayacaksınız. Bu yüzden geçici olarak farklı isimde bir hesap oluşturun. (Örneğin "Deneme") Bu hesap sadece bu adımı geçebilmemiz için yoksa hiçbir işlevi yok ve kullanmayacağız.


10- Kurulum tamamen bittiğinde kendi orjinal hesabınızda oturum açabileceksiniz. Bunu yaptığınızda göreceksiniz ki herşey yerli yerinde ve hiçbir sürücü veya donanım problemi yaşamıyorsunuz. Artık dilerseniz Windows'un kurduğu sürücüler yerine -varsa- daha güncel sürücüler kurabilirsiniz. Son olarak oluşturduğunuz geçici hesabı (Örneğimizde "Deneme") Denetim Masası'ndan sildiğinizde hiçbir değişiklik olmadan yeni bilgisayarınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.






Bu işlemden sonra Windows'u yeniden etkinleştirmeniz gerekiyor. Eğer Masaüstü bir bilgisayarınız varsa ve Windows Retail sürüm ise aynı lisans numarası ile, eğer bir Notebook'tan diğerine taşıdıysanız yeni Notebook'un lisans anahtarı ile bu işlemi yapabilirsiniz. (Aynı sürüm olmak kaydı ile) Daha fazla bilgi için bakınız: Windows Lisans Tipleri ve Kullanım Koşulları Nelerdir?

Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item