nwindows7

Windows XP Mode'u Yapılandırma ve Kullanma


Windows XP Mode'u kullanarak, Windows 7 Professional, Enterprise veya Ultimate sürümlerini çalıştıran bilgisayarlarda Windows XP için tasarlanmış programları çalıştırabilirsiniz. Bu yazıda size Windows XP Mode'u nasıl kuracağınızı ve kullanacağınızı anlatacağım...Makalede klavyeden tasarruf etme amacı ile bilgilendirme kısmında geniş olarak Microsoft kaynaklarından yararlandım...Windows Virtual PC, VHD dosyaları ve başka işletim istemleri kurmak hakkında daha genel ve geniş bilgiyi linkteki yazımda bulabilirsiniz;
Windows Virtual PC: Sanal Makina Oluşturmak ve VHD Dosyalarını Kullanmak



Windows XP Mode nasıl çalışır?

Windows XP Mode iki şekilde çalışır; sanal işletim sistemi olarak ve programları Windows 7 içinde açma yolu olarak. Windows XP Mode, Windows 7 bir programa oldukça benzer şekilde masaüstünde ayrı bir pencere olarak çalışır, ancak tamamen işlevsel bir Windows XP sürümüdür. Windows XP Mode'da, sanki bilgisayarınız Windows XP çalıştırıyormuş gibi, bilgisayarınızın CD/DVD sürücüsüne erişebilir, programlar yükleyebilir, dosyaları kaydedebilir ve diğer görevleri gerçekleştirebilirsiniz.

Windows XP Mode'da bir program yüklerseniz, bu program hem Windows XP Mode'un programlar listesinde, hem de Windows 7'nin programlar listesinde görünür, böylece programı doğrudan Windows 7'den açabilirsiniz.


Notlar

  • Windows Vista ile uyumlu olan programların neredeyse tümü ve Windows XP programlarının çoğunluğu Windows 7'de düzgün çalışır. Bir program çalışmıyorsa, öncelikle Program Uyumluluğu sorun gidericisini deneyin. Çeşitli sorunları çözebilir ve tüm Windows 7 sürümlerine dahildir. 
  • Windows 7'de çalışan bazı donanım ve aygıtlar Windows XP Mode'da çalışmayabilir. Windows XP Mode'da algılanamayabilirler.
  • Windows XP Mode, öncelikle işyerlerinin Windows XP'den Windows 7'ye geçmesine yardımcı olması için tasarlanmıştır. 3B oyunlar gibi grafikleri yoğun olarak kullanan programlar ve TV tarayıcıları gibi donanımlara gereksinim duyan programlar için iyileştirilmemiştir.
  • Windows Media Player'ı kullanarak Windows XP Modu'nda müzik ve video yürütüyorsanız ve Windows XP Modu penceresine ekranı kaplatırsanız veya bu pencereyi simge durumuna küçültürseniz, Windows Media Player yürütmeyi durdurur. Bu, Windows XP Modu'nun Windows 7'deki çalışma yönteminden kaynaklanır. Kayıttan yürütmeye devam etmek için Windows Media Player'da Yürüt düğmesini tıklatın.

Başlamadan önce

Windows XP Mode'u kullanmak için, bilgisayarınızın bazı sistem gereksinimlerini karşıladığından emin olmalısınız. Bilgisayarınız gereksinimleri karşılamazsa, Windows Virtual PC ve Windows XP Mode'u karşıdan yükleyip kurabilseniz bile düzgün şekilde çalışmayacaktır. Başlamadan önce şunları yapın:

  • Bilgisayarınızın CPU'sunun donanım yardımlı sanallaştırma yapıp yapamadığını öğrenin. Denetlemek için, Windows XP Mode ve Windows Virtual PC desteği web sitesine gidin ve Donanım Yardımlı Sanallaştırma Algılama Aracı'nı karşıdan yükleyin. Bu yardımcı program bilgisayarınızın Windows XP Mode ile çalışıp çalışmayacağını denetleyebilir.
          "Sistemde donanım yardımlı sanallaştırma desteği yok" diyen bir hata iletisi alırsanız, bilgisayarınızın CPU'su donanım yardımlı sanallaştırmayı desteklemiyordur yada BIOS'tan kapatılmıştır.

  • Bilgisayarınızın CPU'su donanım yardımlı sanallaştırmayı destekliyorsa açık olduğundan emin olun. BIOS'ta sanallaştırma ayarlarını açmanız gerekebilir. "Donanım yardımlı sanallaştırma devre dışı" diyen bir hata iletisi alırsanız, bu bilgisayarınızın donanım yardımlı sanallaştırmayı desteklediği ancak donanım yardımlı sanallaştırmayı açmak için bilgisayarınızın BIOS'undaki ayarları değiştirmeniz gerektiği anlamına gelir.Bilgisayarınızın BIOS'undaki sanallaştırma ayarlarının nasıl değiştirileceği BIOS üreticisine bağlı olarak değişir. Nasıl yapılacağı ile ilgili örnekler için, Windows XP Mode ve Windows Virtual PC desteği web sitesine gidin.
  • Windows 7 Professional, Enterprise veya Ultimate çalıştırdığınızdan emin olun.

Windows XP Mode'u yükseltme ve kullanma

  • Windows XP Mode'u kullanmak için, Windows XP Service Pack 3'ün tam lisanslı sürümü olan Windows XP Mode'u karşıdan yüklemeniz ve kurmanız gerekir. Ayrıca Windows Virtual PC adlı bilgisayarınızdaki sanal işletim sistemlerini çalıştıran programı karşıdan yüklemeniz ve kurmanız gerekir.
  • Windows XP Mode'da bir program yüklediğinizde, program hem Windows XP Mode'da, hem de Windows 7'de kullanılabilir. 




KURULUM


1- Windows Virtual PC indirme sayfasına gidin ve İşletim sisteminizi ve Dil'i seçtikten sonra Eğer Windows 7 SP1 kullanıyorsanız Windows XP Mode ve Windows Virtual PC'yi indirin. Eğer sisteminizde SP1 yüklü değil ise ek olarak Windows XP Mode güncellemesini de indirin.





2-  İndirme bağlantısına tıkladığınızda işletim siteminizin orjinal olup olmadığının doğrulanması için küçük bir aracın indirilmesi gerektiğine dair bir uyarı alacaksınız. Aracı yükleyin ve işletim sisteminizin orjinalliğini doğrulayın.





3- İhtiyacınız olanları indirdikten sonra Windows XP Mode'a çift tıklayın ve kurulumu çalıştırın.





4- İleri deyin ve işlemin bitmesini bekleyin.






5- Kurulum tamamlandığında çıkın.






6- Ardından indirdiğiniz ikinci dosya olan Windows Virtual PC'ye çift tıklayın ve kurulumu çalıştırıp bitirin.






7- Eğer sisteminizde SP1 yüklü değilse ve Windows XP Mode güncellemesini de indirdiyseniz onu da çalıştırıp  kurun.

ÇALIŞTIRMA


8- Başlat Menüsü/Tüm Programlar/Windows Virtual PC yolunu izleyin ve Windows XP Mode'u çalıştırın.





9- Bir parola ve güncellemeleri alma şeklini belirleyin.






10-  Ardından Kurulumu Başlat butonuna basın.





11- 5-10 dakikalık bir zaman zarfında kurulum bitecek,







12- Ardından kullanmaya başlayabilirsiniz;



Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item